Hier vindt u wat algemene informatie over de tenant migratie die doorgaat van 29/11/2019 18u tot 02/12/2019 06:00u.

Deze migratie zal in meer of mindere mate impact hebben op volgende domeinen (mobiele devices worden apart in punt 7 behandeld):
Indien bepaalde links naar documenten nog niet werken kan u de bestanden ook in bijlage van dit bericht vinden, helemaal onderaan.

1. E-mail (zowel Outlook als webmail)
    1. verzenden van mail niet mogelijk tijdens migratie weekend
    2. aan u gerichte mails tijdens migratie weekend zullen met enige vertraging wel correct afgeleverd worden vanaf 02/12/2019.
    3. Outlook voor de eerste keer starten na de migratie --> volg de stappen in dit document
  2. OneDrive
    1. tijdens migratie weekend NIET gebruiken: geen nieuwe documenten aanmaken, geen documenten wijzigen, geen documenten verwijderen!
    2. OneDrive voor de eerste maal gebruiken na de migratie --> volg de stappen in dit document
    3. indien u in Office applicaties zoals Excel, Word, PowerPoint, ... een link naar een bestand op uw OneDrive vastgezet had zal u deze moeten losmaken, opnieuw openen vanuit de nieuwe locatie en opnieuw vastzetten (detail instructies in dit document)
  3. Skype for Business
    1. indien u lokaal in Skype een contactenlijst gebruikt, dient u deze vóór het migratie weekend zelf te exporteren volgens de instructies in dit document.
    2. NIET beschikbaar tijdens migratie weekend
    3. bij eerste gebruik na migratie weekend, indien van toepassing: importeren van contacten volgens de instructies instructies in dit document.
  4. OneNote
    1. tijdens migratie NIET gebruiken: niets toevoegen, niets wijzigen, niets verwijderen
    2. bij eerste gebruik na de migratie: alle notebooks sluiten en opnieuw openen (detail instructies in dit document)
  5. SharePoint Online sites (url begint met https://bambelgium.sharepoint.com)
    1. NIET beschikbaar tijdens migratie weekend
    2. eerste gebruik na migratie weekend: de URL (webadres) van de SharePoint sites zal gewijzigd zijn. U vindt de nieuwe URLs in deze conversielijst (link)
      1. in uw browser Favorieten zal u zelf de nodige aanpassingen moeten aanbrengen door naar de nieuwe locatie te navigeren en opnieuw een Favoriet aan te maken
      2. indien u in Office applicaties zoals Excel, Word, PowerPoint, ... een link naar een bestand op een SHP online site vastgezet had zal u deze moeten losmaken, opnieuw openen vanuit de nieuwe locatie en opnieuw vastzetten (detail instructies in dit document)
  6. Office applicaties zoals Excel, Word, PowerPoint, ...
    1. U kan tijdens het migratie weekend enkel lokaal opgeslagen bestanden bewerken, en enkel lokaal nieuwe bestanden aanmaken. Na migratie zal u deze nog moeten verplaatsen naar de gewenste netwerk locaties.
    2. Log uit, en daarna opnieuw in op een Office applicatie van uw keuze (Word, Excel, PowerPoint, Project, ... ) --> volg de instructies in dit document: ALL_MAN_EN_NL_FR_Office Account Sign-in.pdf.
    3. indien u in Office applicaties zoals Excel, Word, PowerPoint, ... een link naar een bestand op een SHP online site of OneDrive locatie vastgezet had zal u deze moeten losmaken, opnieuw openen vanuit de nieuwe locatie en opnieuw vastzetten (detail instructies in dit document)
  7. Mobiele devices (smartphone, iPad)
    1. Vóór het migratie weekend dient u uw mobiele toestellen te updaten naar de laatst beschikbare versie van het operating systeem indien dit nog niet gebeurd is. U kan dit uitvoeren/controleren volgens de instructies in volgende links:
      iOS (Apple) : https://support.apple.com/fr-be/HT204204
      Android : https://support.google.com/android/answer/7680439?hl=fr
    2. iOS (Apple toestellen)
      1. u kan zowel de iOS eigen mail applicatie als de Microsoft Outlook app voor iOS verder gebruiken. U zal in beide apps de huidige mail account eerst moeten verwijderen, waarna u deze opnieuw kan toevoegen volgens de instructies in volgend document
    3. Android
      1. Enkel de Microsoft Outlook app voor Android wordt nog ondersteund. U kan deze installeren en configureren met de instructies in volgend document. Indien u de app reeds gebruikte zal u de huidige mail account eerst moeten verwijderen, waarna u deze opnieuw kan toevoegen volgens de instructies in volgend document
    4. Indien u de mobiele Office apps voor OneDrive, OneNote, Word, Excel, ...) gebruikt, dan kan u best deze applicaties volledig verwijderen en daarna opnieuw uit de store installeren.
  8. Power BI
    1. Verzamel alle .pbix files (bestandsformaat van Power BI Desktop) van gepubliceerde en/of gedeelde rapporten uit Mijn werkruimte VOOR het migratie weekend. Noteer ook met wie u de rapporten heeft gedeeld.

2. NA het migratie weekend zal u de rapporten vanuit Power BI Desktop opnieuw moeten publiceren in Mijn werkruimte en zal u de deling opnieuw moeten instellen.

9. Microsoft Teams

1. Hier verloopt alles automatisch op de achtergrond door de migratie-wizard van Microsoft, U hoeft zelf geen acties te ondernemen.
      Indien u toch een probleem ondervindt, kan u best even afmelden en opnieuw aanmelden.
  10. Yammer
    1. Voor Yammer is er helaas geen migratie scenario beschikbaar vanuit Microsoft. Samen met de Management Board is overeengekomen dat er ook geen manuele migratie zal uitgevoerd worden.